Σιμιγδαλόπιτα αλμυρή
2013-06-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
10φύλλα κρούστας
1λίτρο γάλα
1/2φλ.αλεύρι
1/2φλ.σιμιγδάλι ψιλό
Αλατοπίπερο
100γρ.βούτυρο λιωμένο
4αυγά χτυπημένα
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
Κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να χλιαρύνει. Ανακατεύουμε τα αυγά με το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο , το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε σε αυτό το μείγμα λίγο από το γάλα που ζεσταίνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Το μεταφέρουμε μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να αρχίσει να πήζεί. Κλείνουμε το μάτι. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι και απλώνουμε μέσα ένα φύλλο. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, τοποθετώντας ένα οριζόντια και ένα κάθετα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα σιμιγδαλιού και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και κλείνουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.
Σιμιγδαλόπιτα αλμυρή