Σκορδολεμονάτο χοιρινό με τσίπουρο
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.χοιρινό κομμένο σε μεγάλους κύβους
Λάδι
1/3φλ.τσίπουρο
Χυμό 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
2κλωνάρια θυμάρι , τα φύλλα του
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος να πάρουν χρώμα παντού. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το τσίπουρο και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, το θυμάρι και νερό χλιαρό να καλύψει τα κομμάτια. Σιγοβράζουμε 40 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε με ρύζι, τηγανητές ή ψητές πατάτες.