Σνίτσελ με αντίδια αυγολέμονο
2013-06-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό αντίδια
6σνίτσελ μοσχαρίσια
5φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.γλ.κόλιαντρο κοπανισμένο
2σκελ.σκόρδο κομμένες σε φέτες
1φλ.λευκό κρασί
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμός 1 λεμονιού
2αυγά
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε τα σνίτσελ σε φαρδιά κατσαρόλα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τον κόλιαντρο και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά για να μαλακώσει το κρέας μας. Πλένουμε τα αντίδια και τα χοντροκόβουμε. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αντίδια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Σιγοβράζουμε άλλα 20 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και μια κουτάλα από το ζουμί που βράζει το φαγητό μας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το αυγολέμονο να ενωθεί με το φαγητό μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε.