Σολομός με χόρτα και καλαμπόκι
2015-10-09- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
8/10/15
Σολομός με χόρτα και καλαμπόκι για ένα εύκολο και ισορροπημένο γεύμα που εύκολα μπορείτε να πάρετε στο γραφείο. Όσο για το καλαμπόκι είναι μια καλή πρόταση για παιδιά που ίσως δεν αγαπούν ιδιαιτέρως τα χόρτα.
Συστατικά
- 2 φιλέτα ή φέτες σολομού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
- 3 φλιτζάνια χόρτα (βλίτα) πλυμένα και αχνισμένα
- ½ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμύδια, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας soya sauce
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
Οδηγίες
Βήμα 1
Τυλίγουμε το σολομό σε αλουμινόχαρτο, ξεχωριστά, αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 8-12 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ginger, τα κρεμμυδάκια, αν τα χρησιμοποιήσουμε και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη soya και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Ρίχνουμε τα χόρτα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα. Ξετυλίγουμε το σολομό από το αλουμινόχαρτο και τον ακουμπάμε δίπλα στα χόρτα, μαζί με το καλαμπόκι.
Βήμα 4
Ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο ,soya sauce , υγρά από το αλουμινόχαρτο , σησαμέλαιο, όπως και ότι θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.