Loader

Σούπα με ψητά κολοκυθάκια, φινόκιο και ούζο

2013-09-01
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

01/09/13

Καλό μήνα είπαμε; Καλό μήνα σε όλους!!

Συστατικά  

3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

¼ του φλιτζανιού φινόκιο, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 στέλεχος σέλερι με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα

Αλατοπίπερο

2/3 του φλιτζανιού ζωμός λαχανικών χλιαρός ή νερό

1 σφηνάκι ούζο

Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C και αφού αραδιάσουμε τα κολοκυθάκια σε αντικολλητικό ταψί τα ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρνώντας τα από την άλλη πλευρά ,στα μισά του χρόνου, περίπου. Τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το μισό λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει να γυαλίζει , προσθέτουμε το φινόκιο, το σέλερι και τα φρέσκα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε το σκόρδο.

Βήμα 3

Μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσουν με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα ψημένα κολοκυθάκια και λίγο νερό ή ζωμό, αν χρειάζεται και σιγοβράζουμε άλλα 15 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει και πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα στο multi. Μεταφέρουμε πάλι στο κατσαρολάκι , να πάρει μια βράση.

Βήμα 5

Τη σερβίρουμε χλιαρή, κρύα ή ζεστή , γαρνίροντας με φλοίδες παρμεζάνας.

Προσαρμογή συνταγής

 http://www.playinwithmyfood.com/home/2013/7/15/roasted-zucchini-soup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *