Σπέσιαλ λουκάνικο στο αλουμινόχαρτο
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3λουκάνικα χωριάτικα κομμένα
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
100γρ.κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
1πατάτα μεγάλη κομμένη σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1ντομάτα κομμένη σε φέτες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε 2 φύλλα αλουμινόχαρτου μέσα σε πυρέξ. Ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα, την πατάτα, τις πιπεριές, το σκόρδο και το κεφαλοτύρι. Απλώνουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας. Ραντίζουμε με λαδάκι και αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο και βάζουμε το πυρεξάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 1 ½ ώρα. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο να πάρουν χρώμα οι ντοματούλες και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι.