Σπαγγετάδα με Μυκονιάτικα λουκάνικα
2013-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας, εγώ έβαλα Νο 5 τρυπητά που μου αρέσουν πολύ
400γρ.λουκάνικα Μυκόνου κομμένα σε ροδέλες
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1καρότο κομμένο σε ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
μαϊντανός ψιλ/νος
1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4κ.σ.πελτές ντομάτας
1/2φλ.φρέσκο γάλα
Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, το καρότο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο με ένα ποτήρι νερό και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 15 λεπτά. Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με μπόλικο κεφαλοτύρι τριμμένο και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.