Σπανάκι με πλιγούρι και σταφίδες
2013-08-01- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.πλιγούρι
3φλ.ζωμός λαχανικών
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1φλ.μανιτάρια ολόκληρα
1φλ.ντομάτα κονκασέ
1κ.γλ.κουρκουμάς
1κ.γλ.κόλιαντρος
1/3κ.γλ.ίνες σαφράν
1/4φλ.σταφίδες
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο και τον κουρκουμά. Διαλύουμε το σαφράν στο ζωμό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει 20-25 λεπτά και ρίχνουμε το πλιγούρι και τις σταφίδες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Τα αφήνουμε λίγο να σταθούν και σερβίρουμε.