Σπανακοκεφτέδες με ρύζι
2013-06-07- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
400γρ,σπανάκι ψιλ/νο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
½ ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
2κ.σ. λάδι
1/2κ.λγ.μοσχοκάρυδο
1φλ. ρύζι βρασμένο
200γρ.γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
1φλ.σιμιγδάλι ψιλό
Αλατοπίπερο
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφαιρούμε από το κατσαρολάκι το μείγμα μας με τρυπητή κουτάλα για να μας μείνουν όσο το δυνατόν λιγότερα υγρά. Τα βάζουμε σε βαθύ μπωλ και προσθέτουμε εκεί το ρύζι, τα αυγά, το σιμιγδάλι, το τυρί, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο. Τα ζυμώνουμε καλά και τα αφήνουμε καμιά ωρίτσα στο ψυγείο να σφίξει λίγο Στη συνέχεια τα πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν καλά απ΄ όλες τις πλευρές.