Σπιτική λεμονάδα με λεβάντα
2016-03-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
24/3/16
Σπιτική λεμονάδα με λεβάντα και κανείς δεν θα αρνηθεί ένα δροσερό ποτήρι. Αναζωογονητική , χωρίς συντηρητικά, με λιγότερη ζάχαρη από αυτές του εμπορίου και με ακαταμάχητη γεύση.
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι λουλούδια φρέσκιας λεβάντας
- ¾ του φλιτζανιού χυμός λεμονιού , περίπου 6 λεμόνια
- 4 φλιτζάνια νερό
- ½ φλιτζάνια ζάχαρη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα 2 φλιτζάνια νερό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τη λεβάντα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Το στραγγίζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο νερό.
Βήμα 3
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον ζάχαρη ή χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως με παγάκια και φέτες λεμονιού, αν θέλουμε. Φυλάμε την υπόλοιπη στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.