Σπιτικός ζωμός λαχανικών με όσα θα πετούσαμε
2015-10-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 4 φλιτζάνια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
31/10/15
Σπιτικός ζωμός λαχανικών με όσα θα πετούσαμε! Καλό δεν ακούγεται; Αφού σας το έχω πει, στο ZannetCooks.gr δεν πάει τίποτα μα τίποτα χαμένο. Με ένα πολύ εύκολο τρόπο. Αποθηκεύουμε σε μια καθαρή σακούλα στην κατάψυξη τα υπολείμματα των λαχανικών και μυρωδικών που καθαρίζουμε. Κολοκυθάκια, καρότα, κρεμμύδια, πιπεριές, πράσα, φρέσκα κρεμμύδια, ντοματίνια, φλούδα ντομάτας, τα πάντα. Επίσης κρατάμε μέσα στην ίδια σακούλα τη σκληρή άκρη από την παρμεζάνα ή χοντρές φλούδες από τυρί όταν το καθαρίζουμε. Δίνει εκπληκτική γεύση στο ζωμό μας και δεν συγκρίνεται σε τίποτα με τους αγοραστούς. Άκρως οικονομικά και ακούραστα.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 λίτρα νερό
- 3-4 φλιτζάνια λαχανικά που θα πετούσαμε
- Γωνία από παρμεζάνα που θα πετούσαμε
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση, περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 2
Μισοκλείνουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά.
Βήμα 3
Μόλις κρυώσουν, τα σουρώνουμε 1-2 φορές σε σουρωτήρι και τον μεταφέρουμε σε βάζα με καπάκι για να τον φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι και μια βδομάδα ή σε σκεύος για κατάψυξη όπου θα διατηρήσουμε για 2-3 μήνες.