Στρούντελ με κιμά σπέσιαλ
2013-06-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φύλλο σφολιάτας
350γρ.κιμά ανάμικτο
Λάδι
2πράσα-μόνο το λευκό μέρος-ψιλ/να
1κρεμμύδι ψιλ/νο
4φέτες μπέικον ψιλ/νες
1ποτ.του κρασιού μαυροδάφνη
1κ.σ.πελτέ ντομάτας
Αλατοπίπερο
3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
3αυγά βρασμένα και ψιλ/να
1 1/2φλ.γραβιέρα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι σε ρηχή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με σπάτουλα να μην σβωλιάσει, μέχρι να πάρει χρώμα. Πασπαλίζουμε με το μπαχάκι και προσθέτουμε το μπέικον. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο με λίγο νεράκι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ρίχνουμε τα αυγά και την γραβιέρα και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Απλώνουμε το φύλλο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και με ένα πινέλο την βρέχουμε ελαφρά. Απλώνουμε στη μισή επιφάνεια της σφολιάτας το μέιγμα κιμά και απλώνουμε το άδειο μέρος της πάνω από τον κιμά. Κλείνουμε τη σφολιάτα στα σημεία του διπλώματος πιέζοντας με πιρούνι γύρω γύρω. Αλείφουμε το στρούντελ με χτυοημένο κρόκο αυγού. Τρυπάμε με το πιρούνι ελαφρά και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια της. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.