Συκώτι κυμινάτο με μπούκοβο
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κομμάτια συκώτι μοσχαρίσιο σε κομμάτια
Λάδι
Αλατοπίπερο
5σκελ.σκόρδο ολόκληρες ή λιωμένες
1κ.σ.κύμινο
1κ.γλ.μπούκοβο
Χυμό 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το συκώτι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε 1 λεπτό το σοτάρισμα΄. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και νερό χλιαρό να καλύψει ίσα ίσα το συκώτι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και το κύμινο. Αφήνουμε να σιγοβράσει 35-40 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του και να μαλακώσει το συκώτι. Το σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.