Συκώτι λεμονάτο με γεμιστές ελιές
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κομμάτι συκώτι μοσχαρίσιο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.σ.ξύδι
4κ.σ.νερό
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.πάπρικα
1κ.γλ.κύμινο
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
Λάδι
2φλ.ζωμός λαχανικών
10ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά
Χυμό 2λεμονιών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα κομμάτια του συκωτιού να μαριναριστούν με τα υλικά της μαρινάδας για 2 ώρες στο ψυγείο. Κατόπιν τα σουρώνουμε μαζί με το κρεμμύδι και τα τηγανίζουμε σε κατσαρολάκι με λάδι χωρίς τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το ζωμό και τις ελιές. Σιγοβράζουμε 30 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά με τη σαλτσούλα τους και συνοδευτικό της αρεσκείας μας.