Συναγρίδες με τραγανό κουρκούτι
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2συναγρίδες περίπου 450γρ. η κάθε μια
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλατοπίπερο
250γρ.αλεύρι
50γρ.φρυγανιά τρίμμα
2ασπράδια αυγού
1κ.γλ.δενδρολίβανο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τη φρυγανιά και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ελαφρά πηχτό λείο μείγμα. Βουτάμε εκεί τα ψάρια μας να μείνει χυλός πάνω τους και από τις 2 πλευρές και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές επίσης. Περίπου 2 ½ λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε σε πιατέλα.