Loader

Σφακιανές πίτες από Marina2food

2013-08-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Δοκιμάστε την με μέλι, κανέλα και ένα σφηνάκι ρακή!

Συστατικά  

 

Για τη γέμιση

500 γρ. μυζήθρα
Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ρακή

1 ποτήρι νερό

Αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια μικρή λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ρακή, το νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λεία η ζύμη μας. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε περίπου δέκα κομμάτια και ανοίγουμε μικρά φύλλα σε μέγεθος μικρού πιάτου με πάχος 2-3 χιλιοστά. Αφού λιώσουμε τη μυζήθρα μας με ένα πιρούνι, μέσα σε κάθε φύλλο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το τυράκι μας. Τραβάμε τη ζύμη μας γύρω-γύρω για να καλυφθεί η μυζήθρα και πλάθουμε με τον πλάστρη σε σχήμα μικρού πιάτου. Τοποθετούμε τις πίτες μας σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *