Τάκος με κιμά
2013-06-16- Κουζίνα: Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
12τάκος
½ κιλό κιμά χοιρινό
2κ.σ. μείγμα για τάκος (από το σούπερ μάρκετ)
Λάδι
Αλατοπίπερο
1 κρεμμύδι
2σκελ.σκόρδο
2κ.γλ.κύμινο
2κ.γλ.πάπρικα
2κ.σ.ζάχαρη καστανή
1 ποτήρι μηλόξιδο
1φλ.σάλτσα ντομάτας
250γρ.cheddar τριμμένο
1 ντομάτα ψιλ/νη
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
200γρ.γιαούρτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε το κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το μηλόξιδο,αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το κύμινο. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ελάχιστο νεράκι και αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα για τάκος, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε διαφορετικά μπωλ το κρεμμύδι, την ντομάτα, το τσένταρ, το γιαούρτι και τον κιμά . Τα ακουμπάμε σε πιατέλα μαζί με τα άδεια τάκος για να γεμίσει ο καθένας με όση ποσότητα από τα υλικά θέλει.