Τάρτα κοτόπουλου με τραχανά
2013-06-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2φλ.κοτόπουλο βραστό ψιλ/νο
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1φλ.γκούντα τριμμένο
3φλ.ζωμός κοτόπουλου
1φλ.τραχανάς ξινός
3 αυγά αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
½ κιλό αλεύρι
3κ.σ. λάδι
1κ.γλ.αλάτι
Νερό χλιαρό
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το φύλλο μας. Βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο σε λεκανίτσα εκτός από το νερό και λίγο αλεύρι που κρατάμε στην άκρη για το άνοιγμα του φύλλου. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πασπαλίζουμε μια καθαρή επιφάνεια με το υπόλοιπο αλέυρι και ανόιγουμε ένα στρογγυλό φύλλο, όχι πολύ λεπτό, τόσο όσο να χωράει στο ταψί μας και να περισσεύει και λίγο για το κλείσιμο. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο μας. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Συμπληρώνουμε το κοτόπουλο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον τραχανά και λίγο λίγο ,ανακατεύοντας το ζωμό για να μην σβωλιάσει και κολλήσει ο τραχανάς. Μόλις το απορροφήσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μέιγμα κοτόπουλου, καθώς και το τυράκι. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με αυτό , το φύλλο και απλώνουμε ομοιόμορφα. Γυρνάμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και τις αλέιφουμε με λαδάκι ανακατεμένο με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 200C