Τα κοχύλια της Ζαννέτ
2013-08-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.ζυμαρικά κοχύλια ή κάποιο άλλο κοντό ζυμαρικό
1κ.σ.βούτυρο
200γρ.κρέμα γάλακτος
4φέτες μπέικον ψιλ/νες
Χυμός 1 πορτοκαλιού
5αποξηραμένα βερίκοκα ψιλ/να
1/2φλ.κοτόπουλο βρασμένο και ψιλ/νο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα βερίκοκα και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε όλα μαζί 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε μέχρι να δέσει. Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να σερβίρουμε.