Ταλιατέλες με κολοκυθάκια σαφράν και σαγανακι
2013-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Μπορούμε να κάνουμε το σαγανάκι με κάποιο άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας, όπως φορμαέλα ή χαλούμι.
Συστατικά
250gr.ταλιατέλες
Λάδι
1κ.σ.βούτυρο ή μαργαρίνη
1κολοκυθάκι μεγάλο τριμμένο
1/2κ.γλ.ίνες σαφράν
Αλατοπίπερο
2χοντρές μακρόστενες φέτες κεφαλοτύρι
1/3φλ.λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ βάζετε λάδι και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κολοκυθάκι. Ρίχνετε το σαφράν διαλυμένο στο κρασί και αλατοπιπερώνετε. Μόλις το απορροφά προσθέτουμε τα ζυμαρικά, κλείνουμε το μάτι και ανακατεύουμε. Σε άλλο αντικολλητικό ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε τις φέτες από το κεφαλοτύρι καλά και από τις 2 πλευρές. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε 2 πιάτα και από 1 σαγανάκι στο κάθε πιάτο για να σερβίρουμε.