Τηγανίτες με κρέμα γάλακτος
2013-08-23- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
125gr.αλεύρι
125ml κρέμα γάλακτος
1πρέζα αλάτι
2κ.σ.ζάχαρη
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1αυγό
2κ.σ.βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Λάδι για το τηγάνισμα
Μέλι,ζάχαρη άχνη και κανέλα ή ότι άλλο προτιμάτε για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν , το αυγό, το βούτυρο και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε μέσα σε καυτό λάδι μια γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα. Τις τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε ζεστές με κάποιο από τα υλικά της αρεσκείας μας.