Τηγανίτες με λαχανικά που έμειναν
2016-01-02- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
6/1/16
Τηγανίτες με λαχανικά που έμειναν για να μην μείνει τίποτα ανεκμετάλλευτο από το γιορτινό τραπέζι. Τα παιδιά θα φάνε «κρυμμένα» λαχανικά και εσείς θα έχετε ετοιμάσει ένα νόστιμο σνακ ή ορεκτικό για όλη την οικογένεια, με μηδέν κόστος.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ψητά λαχανικά που έμειναν
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα ή κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας
- Αλατοπίπερο
- 1 μεγάλο αυγό
- ¼ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης ή ότι αλεύρι θέλουμε
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- Λίγο λάδι ή βούτυρο για το τηγάνι
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ με το εργαλείο του πουρέ ή με πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Χωρίζουμε το μείγμα στα 4 και το πλάθουμε σαν μεγάλα πλακουτσωτά μπιφτέκια.
Βήμα 3
Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει λίγο λάδι ή βούτυρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως με σος της αρεσκείας μας, γιαούρτι ή όπως μας αρέσει.