Το Κυριακάτικο κατσικάκι της μαμάς μου
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κιλά κατσίκι κομμένο για φούρνο
Λάδι
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
Χυμός λεμονιού
Μουστάρδα
4πατάτες κομμένες στα 4
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στη γάστρα και αραδιάζουμμε τριγύρω τις πατάτες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, με τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιου, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Περιχύνουμε με αυτό το φαγητό και συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 200C για 1 ώρα περίπου στο φούρνο. Σερβίρουμε το κατσικάκι με τις πατάτες ζεστό, με κρασάκι και ωραία οικογενειακή ατμόσφαιρα Κυριακής. Άλλωστε όπως έχουμε πει η κρίση μας φέρνει πιο κοντά.