Το σουφλέ της μαμάς Κικής
2013-08-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.πένες
200ml κρέμα γάλακτος
2φλ.διάφορα τυριά τριμμένα
5φέτες μπέικον ψιλ/νες
5φέτες ζαμπόν ψιλ/νο
3αυγά χτυπημένα
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βουτυρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας ½ φλιτζάνι τυρί για το τέλος. Τα ανακατεύουμε όλα καλά και τα μεταφέρουμε σε πυρέξ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10-15 λεπτά , μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το σουφλέ μας ζεστό.