Loader

Τορτελίνια με θαλασσινά ρόκα και ούζο

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1συσκ.φρέσκα τορτελίνια

1κ.σ.βούτυρο

1κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια

1σφηνάκι ούζο

1φλ.ανάμικτα θαλασσινά κατ/να (γαρίδες , μύδια,καλαμάρι κλπ)

Αλατοπίπερο

120γρ.κρέμα γάλακτος (κανονική ή Light)

1/2ματσάκι ρόκα κομμένη με τα χέρια

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή αντικολλητικό τηγάνι και μόλις λιώσει σοτάρουμε τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και αφού ανακατέψουμε σβήνουμε με το ούζο. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις το απορροφήσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις δέσει η σάλτσα το κατεβάζουμε από το μάτι. Ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια και τη ρόκα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *