Τραχανας με λαδοτύρι
2013-06-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200 γρ. τραχανά
100 γρ. λαδοτύρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ζωμός κότας
1 μεγάλη ώριμη φρέσκια ντομάτα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον τραχανά με το κρεμμυδάκι και σβήνουμε με το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να ψηθεί μέχρι να γίνει σαν σπυρωτό ριζότο. Προς το τέλος, προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το δυόσμο και το λαδοτύρι