Τυρί κρέμα με ψητό σκόρδο
2015-11-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1/2 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
18/11/15
Τυρί κρέμα με ψητό σκόρδο για το πιο τέλειο τυρί κρέμα που έχετε δοκιμάσει. Το απλώνουμε σε ζεστό ψωμί, σε ζυμαρικά ή σερβίρουμε με κράκερς και στικς λαχανικών. Γενικά το κάνουμε ότι θέλουμε γιατί είναι πεντανόστιμο και μια δόση δεν θα σας φτάσει, σας το λέω. Επίσης προσθέτουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας ή πάπρικα για ακόμη πιο συναρπαστική γεύση.
Συστατικά
- 200gr. Τυρί κρέμα
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το ραντίζουμε με το λάδι. Το τυλίγουμε καλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20-25 λεπτά.
Βήμα 2
Το αφήνουμε να κρυώσει και το πιέζουμε με τα δάχτυλα μας να βγει η ψίχα από τη φλούδα.
Βήμα 3
Την βάζουμε στο multi μαζί με το τυρί, το αλατοπίπερο και αν θέλουμε κάποιο μυρωδικό ή πάπρικα.
Βήμα 4
Τα χτυπάμε να ενωθούν και σερβίρουμε αμέσως ενώ αν προσθέσουμε μυρωδικά το φυλάμε σε σκεπασμένο σκεύος στο ψυγείο για 1 ώρα να ενωθούν οι γεύσεις.