Τυροπιτάκια της μαμάς Γιαννούλας
2013-06-22- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι σκόνη μαγιά
αλάτι πιπέρι
1/2 φλ.γάλα
1/2φλ.ελαιόλαδο
400γρ.φέτα
200γρ.κασέρι ή άλλο μαλακό τυρί
2 αυγά
λάδι γιατο τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατέυω σε φλιτζανάκι την μαγιά με χλιαρό νερό να διαλυθεί.Το ρίχνω σε μαγάλο μπωλ,μαζί με το λάδι,το γάλα και το αλατοπίπερο.Από πάνω ρίζνω το αλεύρι μου και ανακατέυω καλά,έως ότου αποκτήσω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.Αν χρειαστέι συμπληρώνω με λίγο ακόμα αλευράκι μέχρι να μου ξεκολλήσει από τα χέρια.Το αφήνω στην άκρη να φουσκώσει λίγο. Ετοιμάζω τη γέμιση.Σε ένα μπώλ ανακατεύω την φέτα σε τρίμμα και το κασέρι καθώς και τα αυγά μου.Προσθέτω αν θέλω λίγο πιπεράκι.Τα ανακατεύω καλά. Αλευρώνω μια καθαρή επιφάνεια και με τον πλάστη μου δημιουργώ ένα φύλλο ζύμης μέτριο προς το λεπτό.Με ένα ποτήρι κόβω τη ζύμη μου σε δισκάκια.Με το κουτάλι βάζω σε κάθε δισκάκι γέμιση και τα κλείνω σε σχήμα μισοφέγγρου. Εντωμεταξύ βάζω το λάδι μου να κάψει. και τηγανίζω τα τυροπιτάκια μου σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές. Καλή σας επιτυχία!