Τυρόπιτα ξεσκέπαστη με ανθότυρο και μυζήθρα
2013-06-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(2 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακ.φύλλο κρούστας χονδρό- χωριάτικο (5 φύλλα)
1/2κιλό ανθότυρο θρυμματισμένη
150γρ.μυζήθρα τριμμένη ξερή
4αυγά
1/2φλ.βούτυρο λιωμένο & 2κ.σ.λάδι
1 αυγό ανακατεμένο με 1/2φλ.γάλα
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Tips: Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο δυόσμο και πιπεράκι. Αλάτι δεν σας προτείνω..είναι αρκετά αλμυρή η μυζήθρα!
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τα τυριά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε εναλλάξ τα φύλλα, αλείφοντας τα με το μέιγμα βούτυρου- λαδιού. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα τυριού και το απλώνουμε. Γυρίζουμε προς τα μέσα όσο από το φύλλο περισσεύει έξω από το ταψί. Αλείφουμε την πίτα με το μείγμα αυγού- γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια της πιτούλας.