Loader

Υγιεινά cookies με μπανάνα και μαρμελάδα

2015-11-29
  • Ποσότητα: 24-26 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

4/12/15

Υγιεινά cookies με μπανάνα και μαρμελάδα της αρεσκείας σας, όπως γράφω και στα υλικά. Είναι πράγματι υγιεινά, εύκολα και αξιοποιούμε τις ξεχασμένες μπανάνες της φρουτιέρας.

chiaoatjamcoo (1) chiaoatjamcoo (3)

 

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες
  • ½ φλιτζάνι χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας chia seeds
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο κοπανισμένο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • ¼ του φλιτζανιού και λίγο επιπλέον, μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λίγα λίγα, όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα στο multi και τα χτυπάμε. Ανοίγουμε κατά διαστήματα και καθαρίζουμε με ένα κουτάλι τα τοιχώματα του multi για να συνεχίσουμε να χτυπάμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να αποκτήσουμε ένα μείγμα εύπλαστο και μαλακό. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε επιπλέον βρώμη.

Βήμα 2

Κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε λίγη απόσταση το ένα από το άλλο. Πιέζουμε με το μεγάλο δάχτυλο στο κέντρο καθενός από αυτά, για να σχηματιστεί μια μικρή λακκούβα την οποία θα γεμίσουμε με τη μαρμελάδα.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 13-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για να βγάλουμε από το ταψί και να σερβίρουμε. Τα φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία για να διατηρηθούν περισσότερες μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *