Φέτα με την πιο τραγανή κρούστα
2013-06-01- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
150γρ.φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1αυγό χτυπημένο
1/4φλ.φρυγανιά τρίμμα
1/4φλ.αλεύρι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.πάπρικα
3κ.σ.σουσάμι
3κ.σ.μαύρο σουσάμι
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
1/4φλ.soya sauce
Χυμός 1 λεμονιού
1/2πιπεριά κέρατο πολύ ψιλ/νη
2σκελ.σκόρδο πολύ ψιλ/νες
1/3κ.σ.μπούκοβο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το σερβίρισμα. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά , το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τα 2 είδη σουσαμιού. Περνάμε τη φέτα πρώτα από το αυγό και έπειτα από το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαφρά ζεσταμένο λάδι. Τα ψήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και τα ακουμπάμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και στο κέντρο βάζουμε το μείγμα σόγιας που ετοιμάσαμε για να βουτάμε μέσα.