Φακές με αγγουράκια τουρσί
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.φακές
1/3φλ.ζωμό από αγγουράκια τουρσί
1/3φλ.αγγουράκια τουρσί πολύ μικρά ή ψιλ/να
Αλατοπίπερο
1μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
4-5σκελ.σκόρδο ολόκληρες
λάδι
1φλ.χυμός ντομάτας
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
1κ.γλ.μουστάρδα πικάντικη
Ξύδι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά ,εκτός από το ξύδι , σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση με τα υγρά τους και προσθέτουμε 5φλιτζάνια χλιαρό νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα, προσέχοντας τα υγρά της κατσαρόλας , ανάλογα πόσο πηχτή ή αραιή θέλουμε τη σούπα. Σερβίρουμε αμέσως.