Loader

Φακές με κόκκινο κρασί και chorizo

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

250GR.φακές
1κρεμμύδι τριμμένο
2πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
4φλ.ζωμός λαχανικών
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1 1/2κ.γλ.θυμάρι
1ποτ.του κρασιού κόκκινο κρασί
150γρ.λουκανικάκια chorizo ή άλλα μικρά πικάντικα
3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Balsamico για το σερβίριρμα
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.χυμός ντομάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις φακές και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουμε τα λουκανικάκια και βράζουμε άλλα 20 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πασπαλισμένη με τον μαιντανό και με όσο ξύδι προτιμάμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *