Φακές με πολλά λαχανικά στο slow cooker
2014-05-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 6:00 ω
- Έτοιμο σε: 6:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
5/5/14
Ένα πιάτο ιδανικό αν θέλετε να νιώσετε εξαιρετικά υγιείς και γεμάτοι ενέργεια από την πρώτη πιρουνιά ή κουταλιά. Φακές με πολλά λαχανικά στο slowcookerη πρόταση μας για σήμερα και εσείς θα επιλέξετε αν θα την φάτε σαν σούπα ή σαν ένα πιάτο λαχανικών!
Συστατικά
- 2/3 του φλιτζανιού φακές
- 1 μέτριο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή ολόκληρες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 μικρή πιπεριά της επιλογής μας, ψιλοκομμένη (ή 2 μισές, διαφορετικά χρώματα)
- 2-3 καρότα μικρά, κομμένα σε ροδέλες
- 1/3 του φλιτζανιού σέλερι, ψιλοκομμένο
- 4-5 φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα ή κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένο σε λίγο από το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε για το μαγείρεμα
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό ή φρέσκο
- ¾ του φλιτζανιού νερό ή ζωμός λαχανικών (ή περισσότερο αν τη θέλετε σε μορφή σούπας)
- 250gr. Σπανάκι ψιλοκομμένο
- Χυμό και ξύσμα ½ λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στη συσκευή του slow cooker και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 2
Κλείνουμε με το καπάκι και ρυθμίζουμε τη συσκευή στο high. Μαγειρεύουμε για 6-7 ώρες. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ραντίζοντας με λίγο επιπλέον λάδι ή ξύδι , αν θέλουμε. Επίσης μπορούμε να την συνοδεύσουμε με κάποιο ρύζι της επιλογής μας.
Βήμα 3
Αν δεν έχουμε slow cooker , μπορούμε να διπλασιάσουμε την ποσότητα λαδιού και να σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Να προσθέσουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις φακές. Να ρίξουμε 2-3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό, ανάλογα πόσο πηχτό ή αραιό θέλουμε το φαγητό και να σιγοβράσουμε για 20 λεπτά. Τέλος θα ρίξουμε τις φακές και θα μαγειρέψουμε άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.