Φακές με ταχίνι
2015-04-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
11/4/15
Φακές με ταχίνι με καθαρή και πλούσια γεύση με νηστίσιμη αλλά και μεσογειακή διάθεση. Με πολύπλοκες και ποικίλες γεύσεις σε αυτό το πιάτο θα πίστευε κανείς ότι πρόκειται για κάτι δύσκολο. Αντιθέτως είναι ένα πιάτο με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας και χρήσιμο για βράδια που θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο, θρεπτικό, υγιεινό, νόστιμο και gourmet. Με τη συνοδεία βραστών αυγών ή τόνου σε κονσέρβα , καπνιστού σολομού ή ότι σας αρέσει ,θα γίνει ένα πλήρες γεύμα.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι φακές
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 ½ φλιτζάνι ντοματίνια
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ¼ του φλιτζανιού ταχίνι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 2-3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις φακές σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 12-16 λεπτά, να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το σκόρδο και το κύμινο για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τις 3 κουταλιές μαϊντανού και τις φακές. Μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για άλλα 5 λεπτά, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί λίγο νερό. Μοιράζουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με πάπρικα, κουκουνάρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό για να σερβίρουμε.