Loader

Φακόρυζο σούπα με σέσκουλα

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστούμε περισσότερο νερό από το αναγραφόμενο ώστε να έχουμε μια όχι πολύ πηχτή σούπα.

Συστατικά  

 

 

2κ.σ.λάδι

1κρεμμύδι ψιλ/νο

12κ.γλ.ginger σκόνη

5σκελ.σκόρδο ολόκληρες

1ξυλάκι κανέλας

1κ.γλ.κύμινο

1φύλλο δάφνης

8φλ.ζωμός λαχανικών ή νερό

Αλατοπίπερο

1 ½ φλ.φακές

1/2φλ.ρύζι thai ή basmati

3φλ.σέσκουλα ή άλλα χόρτας της επιλογής σας, ψιλ/να

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

Ξύδι ή χυμός λεμόνι για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ginger, το ξυλάκι κανέλας, το κύμινο και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό να πάρει βράση. Προσθέτουμε τις φακές , τα χόρτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *