Φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι και ψάρι
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.φασόλια μαυρομάτικα
1/2κιλό σπανάκι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2φλ.λάδι
Αλατοπίπερο
500γρ.ψάρι φιλέτο της προτίμησης σας κομμένο σε κομμάτια
1σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.γλ.κύμινο
1/2φλ.κόκκινο κρασί
1φλ.χυμό ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό , περίπου 30 λεπτά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε. Εντωμεταξύ βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα φρέσκα κρεμμύδια και το σπανάκι. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη σάλτσα και το ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει, περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουμε και τα φασόλια και βράζουμε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμία και να μείνει με τη σαλτσούλα του.