Φινόκιο γκρατιναρισμένο
2013-07-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2ρίζες φινόκιο κομμένες στα 4
1/2φλ.μαιντανό ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
3κ.σ.γκούντα τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2φλ.ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε για 10 λεπτά το φινόκιο. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την ψίχα,το σκόρδο,τον μαιντανό,το λάδι, το αλατοπίπερο και το τυρί. Βάζουμε το φινόκιο σε ταψάκι και από πάνω το πασπαλίζουμε με το μείγμα ψωμιού που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.