Φλογερό κοτόπουλο
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
4-5λιαστές ντομάτες
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1κρεμμύδι τριμμένο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
2κ.σ.κέτσαπ
1/2φλ.κόκκινο κρασί
1κ.σ.δυόσμος
1κ.γλ.ρίγανη
1κ.γλ.ζάχαρη
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τσίλι, τη ζάχαρη, την ρίγανη και το δυόσμο. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και την κέτσαπ και προσθέτουμε νερό να καλύψει το φαγητό μας. Σιγοβράζουμε περίπου 50 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ρύζι ή μακαρόνια.