Φουρνιστό ριζότο
2013-07-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συνοδευτικό κυρίους πιάτου- Veggie μενού Χριστουγέννων 2011
Συστατικά
1φλ.ρύζι για πιλάφι
Λάδι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1ντομάτα τριμμένη
2κ.σ.δυόσμο
Αλατοπίπερο
1/2φλ.κρασί λευκό
2κ.σ.κουκουνάρι
3φλ.ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2κ.σ.σταφίδες μαύρες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το δυόσμο. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και σιγά σιγά το ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει. Ρίχνουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι 10 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά. Πρέπει να μείνει ζουμερό. Το μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για μισή ώρα περίπου , μέχρι να αποκτήσει κρούστα από πάνω.