Φριτάτα με αγκινάρες και γιαούρτι
2013-07-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2Καρότα κομμένα σε ροδέλες λεπτές
1μεγάλη πατάτα κομμένη σε κυβάκια
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
5καρδιές αγκινάρας κομμένες στη μέση
3κ.σ.καλαμποκάλευρο
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλατοπίπερο
5αυγά χτυπημένα
Λάδι
200gr.γιαούρτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Τηγανίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε τις αγκινάρες με το καλαμποκάλευρο και τις ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Τις τηγανίζουμε στο ίδιο λάδι με τα προηγούμενα λαχανικά. Τα κατεβάζουμε και αυτά σε απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα αυγα,το γιαούρτι,τον άνιθο και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα τηγανισμένα λαχανικά στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 25-30 λεπτά πάνω κάτω ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.