Φτερούγες στον ατμό με τσίλι λαχανικά
2014-03-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
19/3/14
Θα ξεκινήσω με το εξής σχόλιο και θα καταλάβετε αμέσως πόσοι θα συνεχίσετε στην εκτέλεση της συνταγής, καθότι χρειάζεται γερό στομάχι: Κατακάηκαααα από το τσίλι μέχρι δακρύων! Φτερούγες στον ατμό με τσίλι λαχανικά και όποιος αντέξει!!
Συστατικά
Για τις φτερούγες:
6-8 φτερούγες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ginger τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλατοπίπερο
Πιπεριά τσίλι πολύ ψιλοκομμένη, ανάλογα τα γούστα
¼ του φλιτζανιού κόλιανδρος πολύ ψιλοκομμένος
1 κουταλιά του γλυκού lemongrass από βάζο ή χυμός λεμονιού ή λεπτές φέτες από λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας soya sauce
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο για το σερβίρισμα
Για τα λαχανικά:
5-6 μεγάλα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι σπανάκι, χοντροκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
Αλατοπίπερο
½ φλιτζάνι φύτρες φασολιών, φρέσκιες ή από βάζο
½ κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα chili
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι και επιπλέον για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τις φτερούγες: Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει. Εντωμεταξύ ακουμπάμε σε μεταλλικό τρυπητό τις φτερούγες και από πάνω τους διασκορπίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σησαμέλαιο.
Βήμα 2
Τοποθετούμε το τρυπητό πάνω στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. αφήνουμε να σταθεί 2-3 λεπτά, μέχρι να σταματήσει το νερό να βράζει.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε πιάτο σερβιρίσματος και ραντίζουμε με το σησαμέλαιο. Αν θέλουμε το συνοδεύουμε με τα λαχανικά που προτείνονται ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
Βήμα 4
Για τα λαχανικά: Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok και ρίχνουμε με τη σειρά το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σπανάκι, το σκόρδο, το ginger και τέλος τις φύτρες, ανακατεύοντας κάθε φορά τα υλικά . Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα chili και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε 5-6 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το σουσάμι.
Βήμα 5
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα σουσάμι και αλατοπίπερο.