Φωλίτσες με 2 είδη γέμισης
2013-06-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
400γρ.αλεύρι
1αυγό
Αλάτι
1/4φλ.λάδι
1σφηνάκι τσίπουρο
1φλ.χλιαρό νερό
2αυγά χτυπημένα με 3κ.σ.γάλα για την επάλειψη
Σουσάμι προαιρετικά
Α ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΡΥ
1κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες
1καρότο κομμένο σε ροδέλες
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
1φλ.φουντίτσες μπρόκολου
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.καγιέν
1κ.σ.κάρυ
1φλ.γκούντα τριμμένο
Β ΓΕΜΙΣΗ ΦΕΤΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1/2φλ.φέτα θρυματισμένη
1αυγό
3κ.σ.κρέμα γάλακτος
1/4φλ.κοτόπουλο βρασμένο και ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
1/3φλ.γκούντα τριμμένο
Tips: *Οι ποσότητες της ζύμης αναφέρονται για τα υλικά ενός είδους γέμισης. Αν κάνετε και τις 2 την ίδια μέρα χρειάζεστε την διπλάσια ποσότητα.
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη με τελευταίο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για να μην ξεραθεί. Α ΓΕΜΙΣΗ Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο νεράκι ώστε να σιγοψηθούν, να μείνουν με τη σαλτσούλα τους χωρίς να μαλακώσουν πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ και το καγιέν. Τα σιγοψήνουμε 15 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Β ΓΕΜΙΣΗ Ανακατέυουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση πολύ καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερου από ένα καρύδι. Το ανοίγουμε σε στρογγυλό φυλλαράκι με τη βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Α ΓΕΜΙΣΗ Παίρνουμε κουταλιά μεγάλη από το μείγμα και την τοποθετούμε στο κέντρο το φύλλου. Πασπαλίζουμε με τυράκι και το κλείνουμε σαν φωλίτσα αφήνοντας ένα κενό στην κορυφή. Β ΓΕΜΙΣΗ Παίρνουμε μια μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση και την τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου. Κλείνουμε σαν φωλίτσα αφήνοντας ένα κενό στην κορυφή. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού με γάλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 35 λεπτά.