Loader

Φύτρες φασολιών σαλάτα

2015-05-13
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

13/5/15

Φύτρες φασολιών σαλάτα στο τραπέζι του ZannetCooks.gr σήμερα. Συγκεκριμένα πρόκειται για φύτρες από το πράσινο φασόλι με την ονομασία ροβίτσα(mung bean), ιδιαίτερα δημοφιλές στην ασιατική κουζίνα και όλο και περισσότερο και στις κουζίνες της Ευρώπης. Είναι μια τροφή σημαντική , με απίστευτη διατροφική αξία που μπορεί να τονώσει και να ενεργοποιήσει τον οργανισμό μας. Κι αν πιστεύετε πως είναι δύσκολο να τις βρείτε, μπορείτε απλά να τις δημιουργήσετε όπως τις φακές στο κεσεδάκι από το γιαούρτι που φτιάχναμε στο σχολείο!

mungbeansld (2) mungbeansld (7)

Συστατικά

  • 340gr. Φύτρες φασολιών φρέσκιες ή από βάζο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας hot sauce ή καυτερή κέτσαπ
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές του γλυκού ρυζόξιδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού μέλι
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι
  • 1 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο

Οδηγίες

Βήμα 1

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες φύτρες τις βράζουμε για 2-3 λεπτά σε καυτό νερό και τις στραγγίζουμε σε κρύο. Αν χρησιμοποιήσουμε φύτρες από βάζο, απλά τις στραγγίζουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά, το σησαμέλαιο, το μέλι, την hot sauce και το ρυζόξιδο.

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα μπολ τις φύτρες και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ραντίζουμε με το μείγμα σησαμέλαιου και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Φυλάμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να μαριναριστούν. Τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλίζοντας με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *