Loader

Χοιρινά κεφτεδάκια με φέτα και ντομάτα

2013-08-25
  • Ποσότητα: 12
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

25/08/13

Στο σπίτι μας συνήθως υπάρχουν τρία κύρια πιάτα.

Το δικό μου, του καλού μου και του σκύλου μας.

Το δικό μου συνήθως, είναι κάτι πλούσιο σε λαχανικά , ελαφρύ και θρεπτικό.

Του καλού μου, πιο παραδοσιακό με βάση το κρέας, κυρίως.

Και του σκύλου διάφορα απ’ όλα αυτά, ανακατεμένα με την ξηρά τροφή του.

Ως εκ τούτου, δεύτερο πιάτο για τούτη την ήρεμη Κυριακή..τα ελληνικότατα κεφτεδάκια μας.

Συστατικά  

 

250gr. Κιμάς χοιρινός

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Μια πρέζα κανέλα

Από ¼  της κουταλιάς του γλυκού all spice, γλυκάνισο και πιπέρι καγιέν

αλατοπίπερο

50γρ. φέτα

1 αυγό

1/3 του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα ή περισσότερο αν χρειάζεται

Αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων

Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και ρίχνουμε πάνω του, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα,τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο , το αυγό και τη φέτα. Προσθέτουμε λίγο λίγο τη φρυγανιά ζυμώνοντας.

Βήμα 2

Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα σερβίρουμε όσο πιο ζεστά γίνεται!

Προσαρμογή συνταγής :

http://littleleopardbook.com/2013/05/21/greek-meatballs-with-tzatziki-sauce/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *