Χοιρινές μπριζόλες Δράμας σε Ελληνοαμερικάνικη μαρινάδα
2013-08-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
24/08/13
Σαββατιάτικο μεσημεριανό φαγάκι για τον καλό μου, που είναι λάτρης των απλών υλικών και της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.
Με την δική μου πινελιά και με «κρυμμένα» κρεμμυδοσκόρδια κατά την πολτοποίηση, ιδού:
Συστατικά
4χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
1μικρή ντομάτα τριμμένη
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1κ.σ.worcestershire sauce
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό 1 λεμονιού
2κ.γλ.ρίγανη
1κ.γλ.θυμάρι
Αλατοπίπερο
1/3κ.γλ.κουρκουμάς
1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια λεκάνη τις μπριζόλες και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε τη λεκάνη στο ψυγείο για να μαριναριστούν οι μπριζόλες μας, για περίπου 1 ώρα. Κατόπιν τις ακουμπάμε σε σχαρούλα μέσα σε ταψί φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-35 λεπτά, γυρίζοντας τες στο ενδιάμεσο του χρόνου και αλείφοντας αν χρειαστεί με λίγο νερό ανακατεμένο με ελαιόλαδο. Τις σερβίρουμε ζεστές με φρέσκιες τηγανητές πατάτες ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας.
Προσαρμογή συνταγής :
http://joelens.blogspot.gr/2013/05/greek-rubbed-pork-chops.html