Χοιρινό με πορτοκάλι
2014-12-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
18/12/14
Χοιρινό με πορτοκάλι για ένα γιορτινό τραπέζι απλό αλλά πολύ νόστιμο.
Συστατικά
- 600-700gr. Χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 κουταλιές της σούπας soya sauce
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού chili sauce
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια, το μέλι και την sauce chili. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού και τα αφήνουμε στο ψυγείο, καλυμμένα, για μισή ώρα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε κατόπιν το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό το σκόρδο. Ρίχνουμε τα κομμάτια από το μαριναρισμένο κρέας και αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και αμέσως μετά τα φρέσκα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας.
Βήμα 3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κρέας. Το σερβίρουμε ζεστό με κάποιο λευκό αρωματικό ρύζι και σάλτσα από το σκεύος.