Χοιρινό μελένιο
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(1 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό χοιρινό κομμάτι
4κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
1/2λίτρο λευκό κρασί
2φύλλα δάφνης
2κ.σ.μέλι
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κομμάτι του κρέατος να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης. Συμπληρώνουμε όσο νεράκι χρειάζεται να καλύψουμε το κρέας μας και το αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 2 ώρες. Προσθέτουμε το μέλι μας 15 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος και το σερβίρουμε ζεστό με ρύζι ή πατατούλες.