Χοιρινό φούρνου μελομυρωδάτο
2015-09-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 3:00 ω
- Έτοιμο σε: 3:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
11/9/15
Χοιρινό φούρνου μελομυρωδάτο που όπως σωστά καταλάβατε από τον τίτλο περιέχει μέλι και μυρωδικά που το κάνουν κάτι παραπάνω από απολαυστικό.
Συστατικά
- 700gr. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
- 1/3 του φλιτζανιού μουστάρδα με μυρωδικά
- 1/3 του φλιτζανιού μέλι
- Αλατοπίπερο
- 2 ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 2-3 κρεμμύδια κομμένα στα 4
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμός ή νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Αραδιάζουμε σε ταψί τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Ακουμπάμε το κρέας από πάνω αφού το αλατοπιπερώσουμε.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μέλι, με τη μουστάρδα και το λάδι και περιχύνουμε με αυτό το κρέας. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και καλύπτουμε το ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 2 ½-3 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά στο γκριλ να πάρει χρώμα.
Βήμα 4
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το κρέας προσεχτικά από το ταψί και το ακουμπάμε σε επιφάνεια κοπής . Το κόβουμε σε χοντρές φέτες και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε αν θέλουμε σάλτσα από το ταψί μαζί με τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και σερβίρουμε αμέσως.