Loader

Χορτοφαγικό ρολό από φακές καπνιστές

2013-12-28
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

1/1/14

Το vegetarian menu του cookmania για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς είναι πάνω απ’ όλα γευστικό με χορτοφαγικό ρολό από φακές καπνιστές. Δοκιμάστε το ακόμα και αν δεν είστε vegetarian!

Συστατικά  

100gr. Φακές

1 αυγό

1 μεγάλη πατάτα βρασμένη

Αλατοπίπερο

1 ½ κουταλιά της σούπας BBQ sauce, προαιρετικά ή καπνιστή πάπρικα ή απλή πάπρικα ή ρίγανη

1 καρότο βρασμένο

¼ του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού ψίχα ηλιόσπορου

Λίγο ελαιόλαδο

200ml ζωμός ή νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τις φακές στο ζωμό ή στο νερό για 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ πολτοποιούμε την πατάτα και την βάζουμε σε μπολ μαζί με το αυγό ,το τυρί, την BBQ sauce (αν την χρησιμοποιήσουμε) , αλατοπίπερο και τη φρυγανιά. Προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Ακουμπάμε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα. Πιέζουμε κατά μήκος στο κέντρο, το καρότο και κλείνουμε την λαδόκολλα κάνοντας το ρολό. Ανοίγουμε πάλι τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο

Βήμα 4

Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βγάζουμε από τη φόρμα και το χαρτί.

Βήμα 5

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα. Του ταιριάζει πολύ γευστικά το κάρυ οπότε μπορούμε να ετοιμάσουμε μια σος με βάση το κάρυ για το σερβίρισμα.

Προσαρμογή συνταγής :

http://saporiesaporifantasie.blogspot.gr/2013/05/polpettone-di-lenticchie-vegetariano-e.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *